1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Een onderzoeker heeft een veiligheidslek gevonden in Android, het lek bevindt zich in alle uitgebrachte versies van Android. Zodra je met het toestel een geïnfecteerde website opent, krijgt de hacker toegang tot alle gegevens die op de SD-kaart te vinden zijn.

Het lek was ontdekt door een veiligheidsonderzoeker, genaamd Thomas Cannon, het lek zou zich bevinden in de Android-browser. Het lek zou ontstaan zijn door de manier waarop de browser van Android met Javascript omgaat. Door deze lek is het mogelijk om als hacker toegang te krijgen tot alle informatie op de SD-kaart. De hacker kan toegang krijgen tot het toestel zodra je een website opent die iets opslaat op de SD-kaart, hierdoor staat je toestel volledig open voor hackers. Hoe het lek precies te gebruiken is wil de veiligheidsonderzoeker niet bekend maken, waarschijnlijk komt dit doordat het lek nog steeds niet gedicht is.

In een korte tijd zijn er al twee lekken gevonden in Google’s mobiele besturingssysteem, een aantal weken geleden waren er ook al twee bugs gevonden waardoor malware op het toestel kon worden geïnstalleerd. Volgens de website zouden smartphone-makers moeten stoppen met het aanpassen van Android naar hun eigen stijl, hierdoor moet Google veel meer moeite doen om problemen te verhelpen.