2min

Citytel is een nieuwe Mobile Virtual Network Operator (MVNO) die sinds een aantal dagen actief is in Nederland. De telecomaanbieder biedt gratis toestellen bij het opwaarderen van je beltegoed, naast deze vergoeding wordt je beltegoed ook nog eens dubbel gerekend.

Het prepaid-segment begint het toch wel vaker af te leggen tegen het postpaid-segment, toch blijven er echter steeds meer mobile virtual network operators opgericht worden. Citytel is ook een MVNO, zij bieden gratis toestellen aan bij het opwaarderen van je beltegoed, ook is het mogelijk om zo punten te verdienen. Het bedrijf werkt via het netwerk van KPN.

De tarieven die de mobiele provider aan bieden zijn redelijk normaal tegenover andere aanbieders, echter rekent het bedrijf wel af per minuut. Voor één belminuut betaal je 35 eurocent, echter wordt je beltegoed wel verdubbeld, dus je betaalt eigenlijk maar 17 eurocent. Voor het versturen van een SMS betaal je 16 eurocent, ook is het mogelijk om te internetten, hierbij betaal je voor 1MB dataverkeer zo’n 3 euro.

Als je voor 40 euro aan beltegoed koopt krijg je er een gratis Samsung E1080 bij. Echter kun je duurdere toestellen krijgen als je meer beltegoed aanschaft, bij 100 euro krijg je al een Samsung Star mini of een Sony Ericsson Spirio. Bij aankoop van 140 euro beltegoed krijg je een budget-smartphone van Nokia, de Nokia C3-00. Het duurste toestel dat Citytel aanbiedt is een toestel van HTC, de HTC Snap. Deze telefoon krijg je bij aanschaf van 250 euro beltegoed. Helaas is de website van Citytel nog niet online, volgens de provider zal dit overigens niet lang meer duren.