2min Devices

Thrustmaster presenteert nieuw Gran Turismo stuur

Het lijkt erop dat Thrustmaster degene is die met een gloednieuw racestuur op de markt gaat komen dat voor een groot deel speciaal bedoeld is voor de nieuwe Gran Turismo.

Thrustmaster presenteert nieuw Gran Turismo stuurSony heeft in het verleden al eens met Logitech samengewerkt om met eerdere edities van Gran Turismo goede stuurondersteuning te hebben. Nu lijkt het erop dat Logitech gepasseerd is door Sony en dat de eer aan Thrustmaster is gegeven om een prachtig stuur op de markt te brengen. De informatie die wij ontvingen is voornamelijk afkomstig van Twitter en enkele forum discussies.

Logitech leek zoals gezegd de voorkeur te hebben met de Logitech Driving Force GT en de Logitech Driving Force Pro. Nu is het de beurt aan Thrustmaster met de nieuwe Thrustmaster T500 RS. Dit zou een racestuur moeten worden dat vrijwel alle consumentenstuurtjes van dit moment gaat overklassen. Een draaihoek van 1080 graden is nog niet eerder vertoond, het gewicht van 7 kg komt enorm dicht in de buurt van Fanatecs set met Clubsport-pedalen, ook de diameter van 30 cm lijkt de nieuwe norm sinds Fanatec met de Porsche-lijn kwam. De pedalen zijn verder op twee manieren in te stellen. Als hangende pedalen en als staande pedalen. De hele set ziet er zeer robuust uit. Het enige obstakel lijkt alleen het prijskaartje te worden. Voorlopig moeten we er van uitgaan dat het racestuur ongeveer 500 euro gaat kosten, omdat dat het bedrag is dat Kazunori Yamauchi heeft getwitterd. Meer informatie wordt de komende weken verwacht.

Bron:GT Planet