LG en VMWare hebben samen telefoonsoftware ontwikkeld die het mogelijk maakt om twee versies van Android te virtualiseren. Hierdoor kunnen zakelijk gebruikers voortaan hun privé en zakelijk toestel ineen hebben. Je kan zeer eenvoudig schakelen tussen je "prive-toestel" en je "zakelijk-toestel".

Op dit moment worden veel werknemers min of meer gedwongen om twee toestellen bij zich te dragen, eentje voor privé gebruik en een voor zakelijk gebruik. LG en VMWare hebben nu de oplossing wellicht in handen met hun nieuwe programma. Als je de widget van VMware in persoonlijke modus opstart stapt die automatisch over naar de zakelijke modus. De ontwikkelaars hebben ervoor gekozen om ook de data zoveel mogelijk te scheiden, zo heb je in de zakelijke variant geen beschikking over je privé contacten zoals vrienden en familie, deze worden dan vervangen door zakelijke contacten zoals klanten en collega’s.

In de zakelijke variant bevindt zich opnieuw dezelfde VMWare widget waarmee je met één tik terug komt in je privé modus, waar je natuurlijk ook weer je eigen contacten vindt. Er is ook een video beschikbaar waarin wordt getoond hoe het in zijn werk gaat. Op de video is te zien dat er een Android toestel wordt gebruikt, toch zou het volgens LG en VMware ook mogelijk zijn om deze software te gebruiken op een ander besturingssysteem. Waarschijnlijk zal Windows Phone 7 het volgende besturingssysteem worden waar de software voor ontwikkeld gaat worden.

getVideo(' Bron:All About Phones

Techzine.nl - Your single source of truth!

Techzine richt zich op IT-professionals en zakelijke decision makers door het publiceren van het laatste IT-nieuws en achtergrondverhalen. Het doel is om IT-professionals kennis te laten maken met nieuwe innovatieve producten en diensten, maar ook om diepgaande informatie te bieden om te helpen producten en diensten beter te begrijpen.