LG komt met een nieuw en zeer opmerkelijk toestel op de markt. Het toestel kent namelijk niet één, maar twee touchscreens. Het toestel verschijnt voorlopig alleen bij T-Mobile USA onder de naam Doubleplay. De smartphone heeft een 3,5 inchscherm met daaronder een uitschuifbaar qwertytoetsenbord. Het qwertytoetsenbord is echter in tweeën gesplitst en in het midden bevindt zich een tweede twee inchscherm.

Het tweede scherm van deze smartphone is vooral bedoeld voor widgets en iconen om snel een applicatie te starten. In totaal passen er acht iconen op in twee rijen van vier. De twee schermen zouden in staat zijn om samen te werken, maar kunnen ook afzonderlijk van elkaar dienst doen. Je kan dus in theorie op het ene scherm je e-mail bekijken en op de andere je Twitter-stream.

LG is niet de eerste met een Android-apparaat met twee schermen, Sony kondigde eerder al een Android-tablet aan met twee schermen.

De specificaties van de smartphone zijn gemiddeld: de telefoon beschikt over een Snapdragon 1 GHz-processor, een 5 megapixelcamera met ledflitser die in 720p video’s kan opnemen. Verder beschikt het toestel over 4G-connectiviteit en maakt het gebruik van Android 2.3 Gingerbread.

Of er ook een Europese versie van het toestel gaat komen voor onder meer de Nederlandse markt is onduidelijk.