Apple heeft bekend gemaakt dat er sinds de introductie van de nieuwe Apple TV in september, er nu al 1 miljoen exemplaren zijn verkocht. Deze cijfers zijn een stuk beter dan de verkopen van de eerste generatie van Apple TV in 2007.

Eerder deze maand had Apple de verwachting al uitgesproken, dat ze de een miljoen verkochten exemplaren iets voor de kerst zouden behalen. Dit is Apple dan ook gelukt, met de cijfers doet de tweede generatie van de Apple TV het veel beter dan zijn voorganger. De eerste generatie van de Apple TV deed er ruim twee tot drie keer zo lang over om deze cijfers te halen.

Met de nieuwe generatie van de Apple TV is het alleen nog maar mogelijk om media te streamen, echter biedt Apple ook de mogelijkheid om films te huren. Het aantal poorten aan de achterzijde van het apparaat is verminderd en ook het design heeft Apple een stuk ingekort. De eerste generatie van Apple TV draaide nog op een aangepaste versie van Mac OS X, deze is nu vervangen door iOS. Ook de prijs is flink naar beneden gegaan ten opzichte van zijn voorganger, voor een prijs van 120 euro is het apparaat verkrijgbaar.