1 min

Tags in dit artikel

, ,

Apple heeft de Apple TV van de derde generatie teruggetrokken uit zijn webwinkel. Daarmee is er een einde gekomen aan de (economische) levensduur van het apparaat.

De Apple TV van de derde generatie is een alweer wat ouder settop-kastje om van iedere “domme” televisie een wat slimmer exemplaar te maken. Toch is de leeftijd van het oorspronkelijk uit 2012 stammende apparaat inmiddels wel te merken. Gamen is niet mogelijk en ook Siri is een onbekende voor het kleine kastje. Vandaar dat Apple nu definitief de stekker uit de Apple TV heeft getrokken. Inmiddels is al ongeveer een jaar de vierde generatie Apple TV leverbaar, dus verdwijnen doet de Apple TV niet. De vierde generatie is veel krachtiger en uitgebreider, zo beschikt deze over een Appstore en kunnen er ook spelletjes op gespeeld worden.

Refurbished

Voor mensen die nog wel een Apple TV derde generatie willen aanschaffen, zijn er nog wat refurbished exemplarne te verkrijgen voor een paar tientjes. Ook reeds geplaatste orders worden nog uitgeleverd. De vraag is echter wie er nu nog echt zit te wachten op de verouderde hardware, de meest recente versie van het apparaat is ook redelijk betaalbaar namelijk (vanaf €179 in Nederland). En biedt zoals gezegd veel meer mogelijkheden.