Kingston heeft een harde schijf aangekondigd die gebruikt kan worden met een iPad of iPhone. Met deze nieuwe harde schijf is het mogelijk om films en muziek te streamen via Wifi naar een Apple apparaat.

Kingston heeft de schijf dit weekend getoond tijdens de CES in Las Vegas, de externe schijf zal verkrijgbaar zijn in twee verschillende formaten, namelijk 16GB en 32GB. Het is niet mogelijk om de externe schijf via USB op de iPhone of iPad aan te sluiten, de schijf is alleen te benaderen via Wifi. De schijf kan overweg met 802.11 a, b, g en n. Alleen het prototype werd getoond tijdens de CES in Las Vegas, deze kon alleen overweg met een WEP-beveiliging, we gaan er vanuit dat dit nog wel zal worden verbeterd voordat het product op de markt komt.

De data kan benadert worden met een iPhone of iPad via de geïnstalleerde browser, Kingston zal geen extra applicatie hiervoor gaan ontwikkelen, dit doen zij om het product universeel te houden en de applicatie zal waarschijnlijk toch niet worden geaccepteerd in de App Store. De harde schijf van Kingston, Mobi SX ziet er van de buitenkant bijna hetzelfde uit als de iPhone, alleen dan zonder scherm. Op de harde schijf is een lampje te vinden en een mini-USB poort waarmee de accu van harde schijf is op te laden. Het is dus ook mogelijk om de externe harde schijf zonder een vaste stroomkabel te gebruiken. In totaal kan je 3 verschillende apparaten tegelijk laten streamen vanaf de externe harde schijf.