1 min

De Amerikaanse provider Verizon heeft de overheidsinstantie FCC aangeklaagd, de overheidsinstantie heeft telecom- en internetproviders een aantal regels opgelegd. Volgens Verizon is FCC hier helemaal niet toe bevoegd.

Met deze aanklacht probeert Verizon de regels die vastgelegd zijn door de FCC aan te vechten. "Wij zijn ernstig bezorgd over de claim dat de FCC ruime bevoegdheden voor het maken van nieuwe regelgeving voor breedbandnetwerken en het internet zelf heeft.", aldus de Amerikaanse provider. In 2010 stelde de FCC de regels vast, een van deze regels was dat providers bekend moeten maken welk verkeer voorrang krijgt op momenten van drukte. Een regel is namelijk ook dat zowel telecomproviders als ISP’s niet zomaar zonder een goede reden het verkeer mogen blokkeren.

Vooral over die laatste regel maakt de provider zich druk, de provider maakt al langer gebruik van een model waarbij netneutraliteit niet van toepassing is op mobiele netwerken. Met deze aanklacht probeert de provider de invoering van de nieuwe FCC regelgeving tegen te houden.