1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Zowel Palit als dochterbedrijf Gainward zullen binnenkort op de markt komen met een GeForce GTX580 welke voorzien is van 3 GB aan werkgeheugen. Beide kaarten worden tevens voorzien van een zelfontworpen koeling en printplaat.

De Gainward GTX580 Phantom wordt voorzien van dezelfde koeling als de eerder aangekondigde GTX570 Phantom. In vergelijking met de normale GTX580 van Gainward wordt de videokaart voorzien van de alternatieve koeling en 3 GB GDDR5-werkgeheugen, verdeeld over 12 chips. De kloksnelheden blijven trouw aan de referentiekaart van nVidia; 783 MHz voor de grafische kern en 4020 MHz voor het werkgeheugen.

De Palit GeForce GTX580 krijgt ook 3 GB aan werkgeheugen, de koeling blijft iets traditioneler dan de videokaart van Gainward. Het koellichaam wordt door twee ventilatoren gekoeld. Ook Palit houdt vast aan de referentiesnelheden van nVidia.

Of het extra werkgeheugen ook betere prestaties oplevert is vooralsnog de vraag. De eerste reviews zullen hier meer duidelijkheid over kunnen verschaffen.