1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De meeste telefoonfabrikanten zijn de laatste jaren overgestapt op touchscreen toestellen met een virtueel toetsenbord, echter blijft RIM zich richten op Blackberry toestellen die voorzien zijn van een fysiek toetsenbord.

Bijna op elke smartphone die nu op de markt komen is geen fysiek toetsenbord meer te vinden. Apple heeft zich bijvoorbeeld helemaal toegespitst op het gebruik van een touchscreen met een virtueel toetsenbord als standaard, de kans lijkt enorm klein dat hier nog verandering in gaat komen, ook als je kijkt naar de Android-telefoons, dan is er slechts een enkel toestel dat is uitgerust met een fysiek toetsenbord, ook deze toestellen zijn voorzien van een touchscreen met een virtueel toetsenbord.

Research in Motion, de fabrikant van de BlackBerry toestellen geloofd echter heilig in het fysieke toetsenbord. Bijna alle BlackBerry modellen die in 2011 op de markt gaan komen zullen voorzien zijn van een fysiek toetsenbord. Een aantal toestellen zullen daarnaast wel voorzien worden van een touchscreen maar blijven ook een fysiek toetsenbord houden. Hoeveel toestellen Blackberry precies op de markt gaat brengen in 2011 is nog niet duidelijk.