Inleiding

Geruchten over de komst van een telefoon van het PlayStation-merk zijn al zo oud als de PlayStation Portable, welke in 2005 op de markt verscheen. Nu, zes jaar later, is het dan ook werkelijk zo ver. Sony Ericsson brengt haar eerste product uit de PlayStation-lijn van Sony uit. Het gaat hier natuurlijk om de Sony Ericsson Xperia Play.

Gaming is in de smartphone-markt al jarenlang gemeen goed en daarom lijkt de timing van Sony Ericsson ook niet zo geweldig. Hadden we een dergelijk toestel niet beter jaren geleden al kunnen hebben? De concurrentie is anno 2011 immers zeer heftig en er lijkt weinig ruimte meer over om te onderscheiden.

Techzine had twee toestellen tot haar beschikking, het mag duidelijk zijn dat als je het toestel koopt je zo’n doosje krijgt met slechts 1 toestel!


Onderscheiden is wat Sony Ericsson echter toch probeert te doen met de Xperia Play. Men moet ook wel, want deze telefoon is natuurlijk voornamelijk gericht op gaming. Het grootste voordeel van de Xperia Play is het uitschuifbare game-pad. Verwacht geen DualShock-controller die aan een telefoon gekoppeld is, de besturing staat eerder gelijk aan die van de PlayStation Portable.

Intern moet de Xperia Play het doen met een Snapdragon-processor welke op 1 GHz. draait. Op zich niets mis mee, maar de eerste telefoons met een dubbele processor zijn onlangs op de markt verschenen en zodoende doet Sony Ericsson toch vooral zichzelf te kort door de Xperia Play niet te voorzien van een dergelijke processor. Met gaming-toepassingen wordt de aanwezige hardware immers tot de laatste bit gebruikt. Hoe meer, hoe beter.In deze review gaan we ondervinden of Sony Ericsson ondanks de hevige concurrentiestrijd op de smartphone-markt toch een degelijk PlayStation-product dat zich weet te onderscheiden heeft kunnen ontwikkelen.

Wij danken Sony Ericsson voor het zo snel verstrekken van een mooi wit review exemplaar en we bedanken Belsimpel.nl voor hetzelfde maar dan voor de zwarte versie! De Sony Ericsson Xperia Play kost in de winkel ongeveer 490 euro.