2min Devices

Blackberry’s krijgen NFC-connectiviteit dit jaar

Op de Mobile World Conference van dit jaar heeft RIM, de fabrikant van de BlackBerry toestellen bekend gemaakt dat de telefoons binnenkort uitgerust gaan worden met Near Field Communication-technologie, afgekort NFC. Deze technologie wordt gebruikt om bijvoorbeeld betalingen te kunnen verrichten.

Blackberry’s krijgen NFC-connectiviteit dit jaarNFC is de laatste tijd vooral in trek omdat het heel veel gepromoot wordt door diverse fabrikanten en providers. Near Field Communication kan gebruikt worden als nieuw mobiel betalingssysteem en zorgt eigenlijk voor een contactloze communicatiemethode. De methode werkt tot ongeveer 10 centimeter van het ontvangstapparaat af.

NFC wordt tegenwoordig steeds vaker in mobiele telefoons ingebouwd. Zo is bijvoorbeeld ook het nieuwe toestel van Samsung, de Samsung Galaxy S II, ermee uitgerust. Google heeft daarvoor al een aftrap gegeven door de Google Nexus S, de opvolger van de Nexus One, ook uit te rusten met NFC.

RIM heeft aangegeven dat ze het grootste deel van haar nieuwe BlackBerry’s ook gaat voorzien van NFC. Hiermee zou de NFC-technologie eindelijk uit haar kinderschoenen kunnen komen, de technologie is al jaren uitontwikkeld en lijkt nu ook zijn weg naar mobiele telefoons gevonden te hebben. Wanneer je er ook daadwerkelijk mee in de winkels kan gaan betalen blijft nog wel even afwachten.

Bron:BGR