Uit onderzoek van de universiteit van Californië blijkt dat het erg moeilijk is om de gegevens op een SSD definitief te wissen. Zo zou er per 100MB gemiddeld ruim 10MB aan data achterblijven. De universiteit zou tot deze conclusie zijn gekomen na veertien verschillende testen.

Onder deze veertien testen zouden er zelfs twee manieren zijn waarbij alle gegevens bewaart bleven. Het zou hier gaan om de manier van overschrijven met pseudorandom gegevens en door het overschrijven door middel van nullen. In het rapport van dit onderzoek waarschuwt de universiteit dan ook dat mensen zich bewust moeten zijn dat er een veiligheidsrisico aan het gebruik van een SSD vast zit.

De Solid State Disk oftewel SSD kent de afgelopen tijd een snelle groei door en wint terrein door zijn verbluffende snelheden ten opzichte van de ouderwetse Hard Disk Drive. Marktonderzoeker iSuppli verwacht vooral een grote groei van SSD’s in laptops, van twee procent in 2010 naar acht procent in 2014. Daarnaast bleek uit een onderzoek van InformationWeek dat meer dan de helft van de grotere ondernemingen plannen heeft om in 2011 nog gebruik te gaan maken van SSD’s in hun datacentrum.