1 min

Het eerste servicepack van Windows 7 is bijna af. Recentelijk lekte de releasecandidate van het servicepack, precies een week voordat Microsoft deze aan het publiek zou vrijgeven op de Professional Developers Conference die volgende week wordt gehouden.

De build draagt versienummer 7601.17105.100929-1730 en heeft een grootte van 353 MB. Op dit moment waart de build rond op verschillende sites op het internet. De nieuwe versie is zowel beschikbaar voor 32- als 64-bitversies van Windows 7.

Servicepack 1 van Windows 7 bevat RemoteFX dat een grafische 3D-omgeving voor remote-users bevat. Hierdoor wordt het mogelijk om Windows Aero weer te geven en multimedia te streamen naar de computer op afstand. Dit wordt bewerkstelligd door alle berekeningen op de hostcomputer uit te voeren. Het enige wat dan verzonden wordt naar de computer op afstand is een samengeperste afbeelding van hoe het bureaublad er uitziet.

Daarnaast bevat het servicepack alle voorgaande, evenals nieuwe updates voor zowel Windows 7 als Windows Server 2008 R2.

Volgende week wordt de officiële versie van de eerste releasecandidate van Windows 7 SP1 uitgegeven. De uiteindelijke versie staat nog steeds op de planning voor de eerste helft van 2011.