Actiegroep Conspiracy Cells of Fire heeft zowel de branden als de cyberaanval op de Rabobank opgeëist. Dit is op de website van Indymedia te lezen, een website die veel gebruikt wordt door linkse activisten. De politie neemt het bericht erg serieus en stelt een nader onderzoek in.

Afgelopen weekend lag de website van de Rabobank meerdere malen plat en was deze moeilijk te bereiken. Deze zou door een onbekende partij zijn aangevallen waarop de Rabobank aangifte deed. De cyberaanval en eerdere branden in de Rabotoren zijn nu geclaimt door de actiegroep Conspiracy Cells of Fire. Deze groep ziet de Rabobank als fascisten en de bank zou investeren in de wapenindustrie van Egypte, Griekenland, Israël, Libië en Algarije. Daarom houdt deze actiegroep de Rabobank dan ook verantwoordelijk voor duizenden doden.


De Conspiracy Cells of Fire liet vorig jaar meerdere keren van zich horen door onder andere bompakketten naar ambassades in Athene en naar Europese leiders te sturen. Bij de Rabobank werd vorig jaar in juni en oktober brand gesticht in het Rabotoren. Deze maand werd er wederom brand gesticht in deze toren, vervolgens werd afgelopen weekend ook de website van de Rabobank platgelegd door deze actiegroep. De aanval werd opgeëist via het Indymedia platform. Dit is een open publishing website waar iedereen anoniem berichten op kan plaatsen. Het bericht is hier te lezen.