min

Tags in dit artikel

, , , ,

De Taiwanese fabrikant G.Skill introduceert verscheidene nieuwe producten op de CeBIT. Het betreffen een nieuwe SSD en twee verschillende soorten werkgeheugen.

De SSD in kwestie is de G.Skill Phoenix II, een product dat is uitgerust met de laatste SandForce SF-2000 Series-controller. Het aanwezige NAND-flash geheugen is afkomstig van Micron en is geproduceerd op een procedé van 25 nm. Daarnaast is er een SATA 6 Gbps-interface aanwezig op de SSD. De Phoenix II is in staat om sequentiële lees- en schrijfsnelheden te behalen van respectievelijk 550 en 500 MB/s. De Phoenix II is te zien op de CeBIT, maar zal ergens vanaf het tweede kwartaal van 2011 beschikbaar worden gesteld voor zo’n 300 euro.

G.Skill heeft naast de Phoenix II ook werkgeheugen uitgebracht dat volgens het bedrijf speciaal gericht is op gamers. Het gaat om een geheel nieuw label, het Sniper DDR3 Gaming Memory, waarmee G.Skill naar eigen zeggen voort wil borduren op het Ripjaws- en RipjawsX-geheugen. Om de naam van het nieuwe label eer aan te doen worden de heatsinks van het geheugen uitgerust met het ontwerp van een geweer/sluipschuttersgeweer. Over exacte technische specificaties heeft men zich nog niet uitgelaten. Er wordt verwacht dat het geheugen vanaf deze maand verkrijgbaar zal zijn.

Naast het werkgeheugen dat gericht is op gamers heeft G.Skill ook twee nieuwe DDR3-modules uitgebracht die onder de RipjawsX-familie gaan behoren. Het gaat om twee modules die volgens het bedrijf vooral interessant zijn voor overklokkers en enthousiastelingen. De eerste kit betreft er één die op 2300 MHz opereert met een CAS Latency-waarde van 7. De andere kit heeft een CAS Latency-waarde van 6 en is actief op een kloksnelheid van 2133 MHz.