2min

Tags in dit artikel

Corsair is begonnen met de uitlevering van haar nieuwe waterkoeler, de H60. Al eerder bracht de fabrikant soortgelijke systemen op de markt zoals de H50 en H70.

De nieuwe waterkoeler voor processoren is in samenwerking gemaakt met fabrikant CoolIT. In januari kwam al naar voren dat Corsair deze nieuwe waterkoeler op de markt zou brengen, maar wanneer hij daadwerkelijk leverbaar zou zijn was nog onduidelijk.

De H60 richt zich op de high-end markt en toont sterke gelijkenissen met de H70. Het water-block is nu rechthoekig van stuk, waar eerder nog werd gekozen voor een ronde vorm. Net als de H50 en de H70, is de H60 een gesloten systeem. Dit houdt in dat de alle onderdelen al op elkaar zijn aangesloten en dat de koeler al gevuld is met koelvloeistof. Onderhoud is ook niet nodig.

De pomp is geïntegreerd in het water-block en de koelvloeistof wordt gekoeld door een 120 mm radiator. De ventilator wordt standaard ook bij het geheel geleverd. Het systeem ondersteunt zowel S1366/1155/1156/775 van Intel als het AM2/AM3 socket van AMD. De H60 is aan te sluiten op het Corsair Link systeem, waarmee onder andere temperaturen kunnen worden uitgelezen en snelheden van ventilatoren kunnen worden geregeld.

Net als de andere waterkoel-systemen van Corsair komt de H60 met twee jaar garantie. De H60 heeft een prijs van $79 mee gekregen en zal binnenkort in de schappen liggen.