2min

Tags in dit artikel

,

Een partij als Cooler Master mag niet ontbreken op de CeBIT en het bedrijf had naast alle producten (waar we later over zullen berichten) ook een aantal nieuwe CPU-koelers meegenomen, namelijk de V6GT en de HB6. De koelers zijn op dit moment nog in conceptfase en het kan dus zijn dat het eindproduct wat verschilt van wat hier te zien is.

Cooler Master V6GT

De eerste koeler, de V6GT is een stijlvolle CPU-koeler die goed in de smaak zal vallen bij casemodders. De knop die op de bovenzijde van de koeler te vinden is kun je indrukken en daarmee kun je wisselen tussen de kleuren rood of blauw. Verder zullen wellicht de doorzichtige ventilatoren je aandacht trekken, deze verplaatsen volgens de specificaties namelijk 111 CFM.


De ‘Eye-catcher’ V6GT


De knop om van kleur te wisselen.


De ventilatoren die met de V6GT meegeleverd worden.

het opvallende aan deze koeler is dat de heatpipes in een v-vorm zijn geplaatst. Uit onderzoek van Cooler Master blijkt dat de lucht eerst even in de v-vorm blijft hangen, zodat de lucht genoeg warmte kan overnemen van de heatpipes. Vervolgens wordt de lucht weer uit de cpu-koeler geblazen. Deze koeler is te installeren op elk hedendaags moederbord van AMD en Intel, dus de compatibiliteit is uitstekend te noemen.


De heatsink zonder het omhulsel


De v-vorm van de heatpipes


Specificaties van de V6GT

Cooler Master HB6

De nieuwe HB6-koeler is een koeler die gericht is op prestaties, bij deze koeler is verder dus niet echt op het uiterlijk gelet. Deze grote koeler (128 x 100 x 160 mm) heeft maar liefst zeven heatpipes. Verder zijn de lamellen van de heatsink dun gehouden, zodat er een goede airflow door de lamellen heen gecreëerd kan worden. Ook het direct-touch-systeem is weer gebruikt bij deze koeler en zal moeten zorgen voor een optimale overdracht van warmte.


De grote HB6-koeler van Cooler Master


De meegeleverde ventilator


Het enorme aantal heatpipes


Specificaties van de HB6

De ventilator zal overigens zorgen voor een CFM van maximaal 57,6, maar met de installatie van een tweede ventilator zou dit nog hoger worden. Je kunt dan net zoals de V6GT gebruik maken van het push-pull systeem. Één ventilator blaast de lucht in en de andere trekt het er weer uit. Wanneer de koeler zijn entree gaat maken op de markt is nog niet bekend.