Research in Motion, de maker van de Blackberry telefoons, zou zich volgens HP schuldig hebben gemaakt aan het kopiëren van het WebOS besturingssysteem van HP. Het zou volgens HP zelfs zo erg zijn dat een gebruiker een PlayBook aan zou kunnen zien voor een Touchpad. Playbook is de door RIM ontwikkelde tablet en Touchpad die van HP.

Zo zou de interface van BlackBerry’s PlayBook bij meerdere applicaties en implementaties sterk lijken op dat van HP’s WebOS. De manier van weergave van meerdere applicaties (zoals men een stok kaarten beethoud), het sluiten van applicaties doormiddel van "wegvegen" en de multitasking implementatie zouden volgens HP klakkeloos zijn gekopieerd door RIM.

Ondanks deze beschuldigingen laat het HP-team weten zich strikt op hun eigen producten te focussen en deze zoveel mogelijk te willen verbeteren en natuurlijk ook om nieuwe producten te ontwikkelen. RIM’s reactie op de beschuldiging luidt: "Wanneer je de beste gebruikerservaring probeert te ontwikkelen met multitasking op een klein scherm dan zullen mensen al snel overeenkomsten gaan zien." Ook geeft RIM indirect HP een compliment door de vraag te stellen of bedrijven niet de best mogelijke software moeten proberen te ontwikkelen ongeacht of het dan op een rip-off gaat lijken?