Research in Motion heeft vandaag de Blackberry PlayBook aangekondigd. Ondanks de naam is de PlayBook volgens RIM gericht op de zakelijke markt. Het bedrijf is erg overtuigd van de software die het apparaat draait. Het systeem zou dankzij Blackberry Tablet OS namelijk erg robuust, veilig en stabiel zijn.

Zoals we vorige week al aankondigden, heeft RIM inderdaad een tablet geïntroduceerd. De PlayBook is voorzien van een scherm van zeven inch groot dat een resolutie van 1024 x 600 heeft. Het apparaat zal begin 2011 in de Verenigde Staten worden uitgebracht. Andere delen van de wereld moeten een kwartaal langer geduld hebben.

De PlayBook biedt ondersteuning voor onder anderen OpenGL, Adobe Air en Flash, Java en HTML5. Ook multitasking zou met de tablet van RIM geen enkel probleem moeten zijn dankzij de dualcore van 1 GHz en het gigabyte aan geheugen waar het systeem op draait.

In wat voor varianten de PlayBook op de markt wordt gezet is nog niet precies duidelijk, al werd tijdens de presentatie in ieder geval gesproken over exemplaren met een schijf van 16 en 32 GB groot.