1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Ondanks dat het erop leek dat WebOS afgeschreven was of verkocht zou worden, heeft HP besloten het besturingssysteem nieuw leven in in te blazen. Het bedrijf heeft namelijk de broncode vrijgegeven zodat ontwikkelaars hiermee naar hartenlust aan de slag kunnen gaan.

Hewlett-Packard deed echter ook de toezegging dat het bedrijf zelf ook nog door zal gaan met ontwikkelen en ondersteunen van WebOS. Met de keuze om de broncode openbaar te maken hoopt HP dat de stroom van het aantal applicaties en webdiensten iets opzwelt en het besturingssysteem zo weer populairder wordt. Het zou namelijk niet de eerste keer zijn dat een community achter een bepaald product ervoor zorgt dat de functionaliteit aanzienlijk wordt verbeterd.

Vooralsnog is het WebOS besturingssysteem een dure grap geweest voor HP. In 2010 nam HP namelijk WebOS-ontwikkelaar Palm over voor een bedrag van 910 miljoen euro. Een jaar later werd echter het vertrouwen van HP in de WebOS-producten opgezegd en leek het besturingssysteem een stille dood te sterven.

Nu lijkt HP toch weer energie in het besturingssysteem te gaan steken. Zo laat de fabrikant weten dat zij mogelijk in 2013 met een tablet op de markt zullen komen waarop WebOS zal gaan draaien. Daarnaast zal het bedrijf doorgaan met het ontwikkelen van hardware voor WebOS.