2min

Tags in dit artikel

, , ,

Thermaltake toont op de CeBIT een nieuwe behuizing gehuld in het zwart. Het betreft de Chaser MK-1 XB, een mid-tower behuizing die met name gericht is op ATX-systemen. De XB staat in de productnaam voor "extra big" en daarmee doelt Thermaltake met name op de breedte van de behuizing.

De breedte van de behuizing maakt het mogelijk om relatief grote CPU-koelers te monteren. Koelers met een hoogte tot 18 cm passen zonder problemen in de behuizing.

Aan de bovenkant van de Chaser MK-1 is een hot-swap docking station aanwezig voor 2,5 inch en 3,5 inch apparatuur. Dit maakt het mogelijk om harde schijven en SSD’s snel toe te voegen zonder de zijpanelen van de behuizing open te maken en de drive bays er uit te halen. De interne 2,5 inch en 3,5 inch drive bays zijn voorzien van een ontwerp waarbij geen gereedschap om de hoek komt kijken, het zogenaamde tool-less design.

Thermaltake heeft de Chaser MK-1 ook geschikt gemaakt voor waterkoeling Zo biedt de behuizing plaats aan een 120 mm en een 240 mm radiator. Om deze radiator te kunnen plaatsen dient wel de ventilator aan de bovenkant verwijderd te worden. Bovendien zijn er drie gaten in de behuizing gemaakt die zijn afgewerkt met rubber om de slangen van een waterkoeling set-up naar buiten te leiden.

Standaard worden er twee 200 mm ventilatoren en één 140 mm ventilator meegeleverd met de behuizing. De ruimtes rondom deze ventilatoren zijn uitgerust met stoffilters. Met de zogenaamde ColorShift-module die aanwezig is aan de bovenkant van de behuizing kan de kleur van de LED’s in de ventilatoren aangepast worden door de gebruiker. De rotatiesnelheid van de ventilatoren kan tevens aangepast worden.

Op het gebied van connectiviteit beschikt de Chaser MK-1 over twee USB 2.0-poorten, twee USB 3.0-poorten, een eSATA-poort en HD Audio-aansluitingen voor een microfoon en speakers/headset.

Over een adviesprijs en een lanceringsdatum is op het moment van schrijven nog niets bekend.