1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

De Samsung Galaxy S krijgt er een klein broertje bij. Dit blijkt uit een roadmap die Engadget in handen kreeg. Hierop vallen de specificaties van de Samsung Galaxy S II Mini af te lezen.

De Galaxy S II Mini zal met een afmeting van 3,7 inch zo’n halve inch kleiner zijn dan de Galaxy S II. Het scherm zal een capacitief WVGA touchscreen zijn met een resolutie van 800 x 480 pixels. De telefoon zal gaan draaien op een kloksnelheid van 1,4 GHz. Daarnaast zal de Mini net als zijn grote broer op het Android platform draaien. Als we de roadmap mogen geloven zal de telefoon worden voorzien van Android versie 2.3. Eveneens verteld de roadmap ons dat Samsung zich met deze smartphone op de high-end markt richt.

Ondanks dat de grote Galaxy S met zijn acht megapixel camera en de dual-core processor over betere prestaties beschikt, is de Galaxy S II Mini absoluut geen verkeerde telefoon. De smartphone zal een ideale keuze zijn voor degene die de Galaxy S net wat te groot en te duur vind. De uitgelekte roadmap is van de Engelse telecomprovider Three en deze provider zal de Galaxy S II Mini in april aan gaan bieden. Verdere informatie over een eventuele komst naar Nederland en de prijs van dit toestel is nog niet bekend.