2min Devices

Foto’s van Samsung Galaxy S6 mini uitgelekt

Samsung komt binnenkort ook met een Samsung Galaxy S6 mini op de markt, er zijn verschillende foto’s van het toestel uitgelekt. Over de specificaties is nog niet heel veel bekend, maar het scherm zou 4,6 of 4,7 inch groot zijn met een HD-schermresolutie van 1280 x 720 pixels.

De komst van een Galaxy S6 mini is niet echt verrassend, ook de Galaxy S III, Galaxy S4 en Galaxy S5 kregen een mini-versie dus waarom de Galaxy S6 (review) niet. De mini’s die Samsung normaliter uitbrengt hebben meestal alles behalve indrukwekkende specificaties en zijn vaak erg prijzig voor wat je ervoor terug krijgt. Al moet daarbij worden vermeld dat de Galaxy S5 mini (review) al wel wat beter was dan voorgaande mini’s, of Samsung deze lijn doortrekt is dus even de vraag.

Tot op heden zijn er alleen foto’s uitgelekt en wordt er over de specificaties alleen nog gespeculeerd. Zo wordt er gesproken over een Snapdragon 808-chip met 2GB aan werkgeheugen en een 15 megapixel-camera. Mocht dat het geval zijn dan zijn de specificaties van deze mini wel erg goed in vergelijking tot de mini’s die Samsung normaliter uitbrengt. De relatie tussen Qualcomm en Samsung is echter niet zo goed meer nadat Samsung het bedrijf dumpte en koos voor een eigen Exynos-chip in het vlaggenschip, de Galaxy S6. Het ligt dan ook meer voor de hand dat Samsung kiest voor een tragere Exynos-chip in de Galaxy S6 mini.

Bron:Phone Arena