Amazon lanceert vandaag haar nieuwe streaming muziekdienst genaamd Cloud Player. Zoals de naam al zegt maakt de dienst gebruik van de cloud en daarom hoeven er geen muzieknummers meer opgeslagen te worden op een apparaat. In plaats daarvan plaats je al je muziek op de servers van Amazon.

De nieuwe dienst zal gratis te gebruiken zijn en gebruikers hebben standaard de beschikking over 5GB aan opslagruimte. Deze kan tegen betaling worden uitgebreid naar 20GB. De muziek wordt opgeslagen in de "Cloud drive" en kan vervolgens afgespeeld worden vanaf elk apparaat met een browser. Op mobiele telefoons met daarop het besturingssysteem Android zal een speciale applicatie verschijnen.

Op iOS is de dienst echter niet te gebruiken. Wanneer een gebruiker de dienst wil openen krijgt deze een melding dat de mobiele Safari browser niet geschikt is. De dienst is wel te benaderen in Safari op bijvoorbeeld een MacBook. Mogelijk komt het door gebrek aan ondersteuning in de mobiele versie van Safari, al ligt dat niet voor de hand. Het kan ook komen doordat Apple volgens geruchten al langere tijd bezig is met een eigen streamingdienst welke gekoppeld zou zijn aan iTunes en daarom de dienst van Amazon niet toe zal laten. Momenteel is de muziekdienst van Amazon alleen nog maar in de Verenigde Staten te gebruiken.