1 min

Hoewel Android op dit moment vooral op de consumentenmarkt een grote groei doormaakt is er natuurlijk ook nog de zakelijke markt. Tot op heden werd hier door Google weinig aandacht aan besteedt. Alleen partijen als Dell Services hebben allerlei Android tools ontwikkeld om een Android smartphone of tablet beter te kunnen gebruiken in een zakelijke omgeving. Google voegt nu zelf ook functionaliteiten toe aan Android vanuit zakelijk oogpunt.

Google heeft enkele tools beschikbaar gesteld zodat bedrijven die werknemers hebben met een Android toestel, deze ook kunnen beheren en een plek kunnen geven binnen de ICT-structuur van het bedrijf.

De nieuwe tools worden beschikbaar gemaakt binnen de Google Apps oplossingen voor bedrijven en scholen. Zo kunnen de systeembeheerders veel makkelijker de toestellen beheren en kan er bijvoorbeeld met de Google Apps Device Policy-app een toestel worden opgespoord dat is gestolen of is zoek geraakt.

Ook is het mogelijk het toestel over te laten gaan, te wissen of om data van afstand encrypten. Tot slot is er een app beschikbaar waarmee snel collega’s kunnen worden gevonden en hun contactgegevens.

Behalve voor het op afstand wissen van een toestel heeft het toestel voor alle andere functies minimaal Android 3.0 Honeycomb nodig. Er zijn echter nog geen smartphones op de markt verschenen met dit besturingssysteem.