Inleiding

MSI introduceert de mid-range kaart MSI N460GTX Hawk een kaart uit de 400-serie van nVidia. De Fermi-GPU waarvan gebruik wordt gemaakt staat bekend om een relatief hoge performance, laag energiegebruik, lage prijs en tevens een goed overklokpotentieel.De MSI N460GTX Hawk is voorzien van één gigabyte GDDR5-geheugen en is standaard geklokt op een snelheid van 780 MHz, waardoor de kaart standaard al een stuk sneller is dan de referentie-kaart van nVidia, welke een snelheid van 675 MHz heeft. Standaard is de N460GTX Hawk dan ook al een flinke klap sneller dan de gemiddelde N460GTX. De kaart is dan ook wel wat duurder dan de gemiddelde 460GTX, waarvan de prijs rond de 160 euro ligt. De N460GTX Hawk heeft een prijskaartje van ongeveer 190 euro.

De N460GTX Hawk is voorzien van MSI’s bekende TwinFrozr II-koelblok waarbij verschillende heatpipes voor een verbinding zorgen tussen het koelblok op de core en verschillende koelblokken, welke zich onder de twee ventilatoren bevinden die een diameter hebben van 8 centimeter. De ventilatoren zijn aardig stil. De videokaart wordt onder volle belasting ook niet heter dan 50 graden celsius, waardoor dus wel gesteld kan worden dat de videokaart van een goede koeling is voorzien.

Dankzij drie V-checkpunten is het mogelijk om verschillende voltages te meten met een multimeter. Het gaat om de GPU, PLL en geheugen.

Achterop de kaart zijn twee PCIe-zes-pins aansluitingen te vinden, naast de drie V-checkpunten


MSI gebruikt in veel van haar producten ‘Military Class Components’, waarmee het bedrijf aangeeft dat de onderdelen die gebruikt worden voor de videokaart van hoge kwaliteit zijn. Deze onderdelen zouden garant moeten staan voor een lange levensduur.

In deze review gaan we voornamelijk in op de prestaties die de N460GTX Hawk standaard kan leveren, daar we maar kort de tijd hebben gehad met deze kaart. We moesten voor deze review dus helaas beslissen om de overklok-sectie over te slaan, al hebben we wel even gekeken hoe ver we ongeveer konden gaan op een P55 chipset.