HTC heeft vanmiddag verschillende aankondigingen gedaan op hun media-event in Londen. Zo maakte HTC de releasedatum voor de Flyer bekend en werd er een nieuwe telefoon aangekondigd.

HTC kopte vanmiddag af met het nieuws dat de Flyer, HTC’s eerste tablet, verkrijgbaar zal zijn vanaf 9 mei. HTC gaf toe dat zij de tablet eerder hadden kunnen lanceren maar de fabrikant besloot dit niet te doen omdat zij niet de zoveelste tablet op te markt wilden worden dat vervolgens een twaalf in een dozijn apparaat zou worden. Zo te zien heeft dit zijn vruchten afgeworpen wanneer wij naar de specificaties kijken. De Flyer zal een kloksnelheid van 1,5GHz hebben en zal over maar liefst één gigabyte aan intern geheugen beschikken.

Een minpuntje is echter wel dat de Flyer bij lancering zal draaien op Gingerbread. De Flyer zal echter wel een upgrade krijgen naar Honeycomb welke speciaal voor tablets is ontwikkeld. HTC heeft volgens eigen zeggen niet genoeg tijd gehad om haar schil, HTC Sense, aan te passen voor de tablet.

Daarnaast kondigde HTC de Sensation aan. Deze telefoon is volgens HTC zelf, een pareltje op design-gebied. De Sensation is de eerste telefoon ter wereld die gevormd glas over het gehele scherm zal hebben. Door het gebruik van een Super LCD scherm met een qHD resolutie zal de Sensation 35 procent meer pixels hebben dan een normaal scherm. Verder heeft de smartphone versie 3.0 van HTC’s Sense aan boord en is de camera in staat om op te nemen in Full HD 1080p met 30 FPS.

De Sensation heeft een Qualcomm MSM8260 processor. Dit is een dual-core processor welke zal draaien op een kloksnelheid van 1,2 GHz. Verder heeft de fabrikant ook de DLNA technologie in de Sensation gestopt en zal de telefoon de eerste HTC zijn die beschikt over HTC Watch. Dit is een media-dienst waarmee films en series kunnen worden gehuurd en worden bekeken via je smartphone. Daarnaast beschikt de smartphone ook over DLNA waarmee men films naar bijvoorbeeld tv’s kunnen worden gestreamed. De Sensation zal op Android 2.3.3 Gingerbread gaan draaien en zal in juni op de markt komen voor een prijs van 599 euro.