Inleiding en Specificaties

Deze week hebben wij van HTC de Flyer ontvangen. Zoals we HTC inmiddels kennen van de Android-telefoons, doen de Taiwanezen er veel aan om op te vallen in de menigte. Er zijn veel Android-telefoons, maar de HTC-telefoons hebben vaak toch een streepje voor. Zij het dankzij speciale functies, zij het simpelweg door de interface: Sense UI.Ook van de Flyer kunnen we weer zeggen dat HTC opnieuw met iets unieks komt. De Flyer is natuurlijk voorzien van een tablet-versie van Sense UI, maar heeft tevens een andere unieke feature voor Android-tablets. HTC heeft er alles aan gedaan om deze Android-tablet te kruisen met een ander soort tablet, namelijk het teken-tablet. Met deze tablet wordt een styles meegeleverd waarmee de gebruiker kan tekenen op de tablet. Hiervoor moest de interface overigens aardig voor op de schop.

Helaas moeten we bij de HTC Flyer wel direct een nadeel opmerken. De tablet is namelijk niet voorzien van de tabletversie van het Android besturingssysteem, Android Honeycomb. De Flyer moet het op het moment nog doen met Android Gingerbread, terwijl er al tablets zijn met Android Honeycomb, welke speciaal voor tablets is ontwikkeld door Google. HTC heeft inmiddels op Twitter laten weten dat er binnenkort wel een update uit komt voor de Flyer naar Android Honeycomb.

De HTC Flyer is HTC’s eerste tablet met Sense UI. In deze review lees je of HTC echter al achter de feiten aanloopt, of dat deze tablet wel degelijk interessant is voor de consument.De Flyer is een vrij kleine tablet welke te verkrijgen is in verschillende versies, één met 16 GB opslagruimte, de ander met 32 GB. Daarnaast zijn deze tablets zowel met als zonder 3G-module te verkrijgen.

Prijzen


HTC Flyer-versies Wi-Fi Wi-Fi + 3G
16 GB € 520,- n.n.b.
32 GB n.n.b. € 620,-


Specificaties


Model
Merk HTC
Type Flyer
Processor
Processortype Qualcomm Snapdragon MSM8255
Kloksnelheid processor 1,5 GHz.
Software
Besturingssysteem Android OS 2.3.3
Extra software HTC Sense UI
Opslag
Interne opslag 16/32 GB
Externe opslag Tot 32GB Micro-SD
RAM geheugen 1 GB
Scherm
Scherm 7" LCD Capacitief Touchscreen
Scherm resolutie 1024 x 600 pixels
Connectiviteit
Bedraad Micro-USB, 3,5 mm audio jack
Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi hotspot
GPS ja
Bluetooth Ja
Telefoonnetwerken GSM, HSDPA
Audio Ingebouwde speaker, 3,5 mm audio jack
Accu
Batterij Li-ion, 4000 mAh
Accuduur Standby: 1470 uur
Regulier gebruik: 8 uur
Fysieke eigenschappen
Afmetingen 195.4 x 122 x 13,2 mm (LxBxD)
Gewicht 420.8 g (incl. batterij)
Kleuren Zilver-wit

Lees meer