2min

Een derde generatie iPad’s met een flinke grafische verbetering kan onmogelijk in het derde kwartaal al op de markt komen, aldus Digitimes. De projecten omtrent deze iPad en de onderdelen ervan zijn simpelweg nog niet afgerond en staan nog teveel in de kinderschoenen.

Er gaan geruchten dat Apple alweer in een ver gevorderd stadium zou zijn met een volgende iPad. Dit omdat Apple grote stappen zou willen zetten in de tabletmarkt om zolang mogelijk marktleider en koploper te blijven omtrent de innovatie van tablets. Ook zou Apple de wens hebben om de lancering naar een gunstiger tijdstip te verplaatsen, zo vlak voor de feestdagen.

Apple is in gesprek met verschillende toeleveranciers van LCD-schermen om te kijken hoe er een flinke kwaliteitsverbetering kan worden gerealiseerd ten opzichte van de huidige generatie. Een nieuwe iPad zou een AMOLED-scherm moeten gaan krijgen of andere technologie die in staat is om full-HD mogelijk te maken, aldus DigiTimes, zij melden dit op basis van gesprekken met toeleveranciers van Apple.

Hoewel AMOLED mogelijk het antwoord is in de zoektocht van Apple naar een grafische verbetering, zitten er ook wat haken en ogen aan. Zo is het volgens Digitimes vrijwel onmogelijk voor Samsung om in dit stadium al zo’n groot aantal schermen te leveren. Daarnaast zou Apple worden geconfronteerd met het feit dat alle rechten van de AMOLED-technologie in handen zijn van Samsung en zij dus alleen bij Samsung de schermen kunnen afnemen. Tegelijkertijd is Samsung echter ook een grote concurrent op de tabletmarkt met de Galaxy Tab’s.

Daarmee lijkt de komst van een flink verbeterde iPad 3 binnen de komende 6 maanden te zijn ontkracht en kan iedereen rustig een iPad 2 aanschaffen zonder bang te zijn dat die binnen een half jaar alweer achter de feiten aan loopt.

Ook laat Digitimes weten dat Apple recent grote orders heeft geplaatst voor de bouw van de iPad 2.