1 min Devices

Intel Thunderbolt dev-kits komen dit kwartaal

Intel heeft bekend gemaakt dat de ontwikkel-bundels dit kwartaal op de markt zullen komen. Vooralsnog hebben alleen de nieuwe MacBooks en een handje vol andere apparaten deze nieuwe techniek aan boord.

Intel Thunderbolt dev-kits komen dit kwartaalDe nieuwe technologie maakt het theoretisch mogelijk om overdracht snelheden te halen van maar liefst 10Gbps. Deze snelheid zal in beide richtingen kunnen worden gehaald. Volgens Intel kan Thunderbolt gezien worden als een aanvulling op USB 3.0. Intel wil natuurlijk niemand op zijn tenen trappen maar tussen neus en lippen door zien zij zelf de nieuwe technologie als een vervanging van USB 3.0 in plaats van een aanvulling.

Zoals gezegd kan de nieuwe manier van overdracht een theoretische snelheid halen van 10 Gbps. Dit is nogal een verbetering als we kijken naar de snelheden die momenteel gehaald worden. Zo haalt USB 2.0 een theoretische snelheid van 420 Mbps en Ethernet tot 1Gbps. Intel hoopt met de uitgave van de ontwikkelkits de komst van meer Thunderbolt ondersteunende apparaten te stimuleren.

Bron:Engadget