1 min Devices

USB 3.0 en Thunderbolt toch beide in Intel chips

Intel gaat in de volgende generatie processoren standaard USB 3.0 en Thunderbolt technologieën inbouwen. Intel wilt het de fabrikanten zo makkelijk mogelijk maken om van beide technologieën gebruik te kunnen maken. De volgende generatie is Ivy Bridge welke eind 2011 of begin 2012 op de markt zal verschijnen.

USB 3.0 en Thunderbolt toch beide in Intel chipsMet een theoretische overdracht snelheden van 4,8Gbps voor USB 3.0 en 10Gbps voor Thunderbolt zijn deze interfaces een stuk sneller dan de huidige USB 2.0 overdracht. Doordat Intel straks standaard ondersteuning biedt in hun chips voor deze technologieën wordt het voor de fabrikanten een stuk makkelijker en goedkoper om de technologieën in allerlei configuraties toe te passen.

Intel raadt fabrikanten van randapparatuur aan om hun nieuwe producten te voorzien van deze nieuwe interfaces. Momenteel zijn er al verschillende producten met USB 3.0 op de markt te vinden. Voor Thunderbolt is dit echter anders gesteld, deze techniek is nog zo nieuw dat de producten met Thunderbolt ondersteuning op de spreekwoordelijke twee handen te tellen. Apple had begin dit jaar de primeur met hun MacBook Pro’s. Aangezien Thunderbolt een ontwikkeling is van Intel zal concurrent AMD uitsluitend inzetten op USB 3.0.

Bron:Automatiseringsgids