2min

Tags in dit artikel

, , , ,

HTC lijkt een beetje slordig te zijn geweest met haar ROM’s. Zo lekte er ROM’s uit voor de Desire en de Sensation. Vooral hackers en hobbyisten zullen erg blij zijn met dit nieuws.

De ROM van de Sensation is vooral interessant voor ontwikkelaars omdat deze de nieuwste versie van HTC’s Sense bevat. De Sensation is namelijk de eerste telefoon die Sense 3.0 zal draaien. HTC maakte eerder deze week bekend dat HTC Sense 3.0 alleen uit zal komen op nieuwe modellen. Daarmee lijkt het erop dat modellen als de Incredible S, Desire S en de Desire HD de plank mis te slaan.

Met het uitlekken van deze rom lijkt het erop dat we mogelijk deze nieuwe versie van Sense alsnog op andere modellen kunnen verwelkomen. Na het publiceren van de ROM door een Chinese site leek het erop dat er verschillende hobbyisten het nieuws oppikten en aan de slag zijn gegaan. Het blijft vooralsnog afwachten of dat de nieuwe versie van Sense te porten valt naar oudere modellen. HTC spreekt namelijk zelf van hardware specificaties die niet worden gehaald door oudere modellen.

De tweede ROM die uitlekte betrof de Desire. Lang leek het erop dat dit model geen update zou krijgen naar Gingerbread. Met het uitlekken van deze ROM is dat nieuws 180 graden gedraaid. De ROM lijkt in een redelijk ver gevorderd stadium en mogelijk zal het dus niet heel lang meer duren voordat deze update officieel wordt aangeboden.

HTC liet weten dat zij in de toekomst het moeilijker zullen maken om hun toestellen van root-toegang te kunnen voorzien. Hiermee zouden zij in de wensen van telecomproviders tegemoet komen. Gelukkig zijn een groot deel van de reeds uitgebrachte modellen wel makkelijk te rooten en kunnen degene die daar behoefte aan hebben naar hartenlust ROM’s flashen.