1 min

Tags in dit artikel

, , , , , , , ,

Niet lang nadat de test-ROM van de HTC Sensation uitlekte is deze geport naar de Desire HD. XDA-delevoper Capychimp kreeg het voor elkaar om de ROM te porten en onder andere Sense 3.0 werkend te krijgen. Iets wat volgens HTC niet mogelijk zou zijn.

Eind vorige week liet HTC namelijk weten dat Sense 3.0 alleen op de nieuwe modellen zou verschijnen. De nieuwe versie van Sense zou door hoge hardware specificaties alleen op de nieuwe modellen werken. Zelfs nieuwere modellen als de Incredible S, Desire S en de Desire HD zouden buiten de boot vallen. Gelukkig is het de fanatieke ontwikkelaars van XDA-Developers al vaker gelukt om iets werkend te krijgen wat eerder niet voor mogelijk werd gehouden door de fabrikanten.

Capychimp won uiteindelijk de race en kreeg als eerste de test-ROM van de HTC Sensation werkend op de Desire HD. De ROM voor de Desire HD luistert naar de naam RCMixHD en bevind zich momenteel nog in de "Alpha-stage." Dit betekend dat nog zo’n 60 a 70 procent van de ROM niet functioneert of onderhevig is aan bugs. Wanneer de uiteindelijke ROM uit zal komen zullen deze bugs waarschijnlijk allemaal verholpen zijn. Het lijkt nu een kwestie van tijd totdat Sense 3.0 ook in andere ROM’s zal verschijnen. Mogelijk dus ook op andere telefoons, waarop het volgens HTC onmogelijk zou zijn.