1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Adobe heeft aangekondigd dat zij streaming video aan gaan bieden op apparaten zoals de iPhone en de iPad. Adobe gaat dit doen door HTTP Live Streaming te ondersteunen. Hiermee lijkt Adobe te zwichten voor Apple.

Adobe maakte dit bekend op de jaarlijkse Association of Broadcasters conferentie. De HTTP Live Streaming, oftewel HLS, ondersteuning die Adobe zal gaan bieden houdt in dat er een MPEG2-stream aan zal worden geboden aan apparaten van Apple. Dit betekent nog geen volledige Flash-ondersteuning maar het is wel een grote stap vooruit voor Adobe.

Doordat Adobe geen Flash-ondersteuning kan leveren aan iOS-apparaten loopt zij momenteel een markt mis van meer dan 100 miljoen apparaten. Er bestonden al wel alternatieven zoals Skyfire. Echter biedt ook Skyfire geen volledige flash-ondersteuning. Door de ontbrekende ondersteuning van Flash zijn veel websites gedwongen om over te stappen naar andere alternatieven zoals HTML5. Door HLS-ondersteuning te bieden wil Adobe volgens eigen zeggen de complexiteit voor broadcasters verminderen.