1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Wereldwijd maken ontwikkelaars dankbaar gebruik van de unlocktool van Sony Ericsson. De tool zorgt dat de bootloader van het toestel vrij te gebruiken is. Inmiddels is hierdoor roottoegang verkregen op de Xperia Play en Arc.

Voorheen kostte het een stuk meer moeite om roottoegang op een toestel te verkrijgen. Ondanks dat verschillende fabrikanten juist deze optie extra dichttimmerden, gooide Sony Ericsson deze juist wagenwijd open. Sony Ericsson omarmt hiermee een grote community van ontwikkelaars en andere hobbyisten. Sony Ericsson bracht een tool uit welke de bootloader unlockt waarna je eenvoudig andere ROM’s op het toestel kunt flashen.

Wanneer er roottoegang is verkregen op een toestel ben je een super user. Dit houdt in dat je toegang hebt tot de core van het besturingssysteem en je alle rechten hebt. Hiermee wordt het mogelijk om verschillende optimalisaties uit te voeren en alternatieve software te installeren. Een actieve community zorgt ervoor dat er dan nieuwe mogelijkheden ontstaan. Om een voorbeeld te noemen: Android 2.3.3 draait al op verschillende telefoons terwijl deze nog niet uit is gebracht door de fabrikant zelf. Ondanks dat Sony Ericsson de "flash-community" omarmt, heeft het wel duidelijk laten weten dat de garantie bij schade door flashen wel vervalt.