2min

Vanaf nu is het mogelijk om je PlayStation 1-games op je mobiele telefoon te spelen. Een slimme hacker heeft een tool ontwikkeld waarmee gebruikers hun legaal gekochte PS1-games kunnen converteren naar een format zodat ze deze op de Sony Ericsson Xperia Play kunnen spelen.

De Sony Ericsson Xperia Play staat ook wel beter bekend als de ‘PlayStation Phone’. Het is al langer mogelijk om PS1-games te spelen op de Xperia Play, maar daarvoor moesten gamers het spel aanschaffen via Sony’s mobiele PlayStation Store, de PlayStation Suite. Als je al een exemplaar van het spel bezit moest je alsnog een tweede exemplaar kopen als je deze op de Xperia Play wilde spelen.

Door een slimme hacker hoeven gamers niet langer dubbele kosten te maken. Hij ontwikkelde de tool PSXperia, waarmee gamers hun PS1-games kunnen omzetten, zodat ze ook op de Xperia Play gespeeld kunnen worden. Met PSXeria kun je de vooraf geïnstalleerde game Crash Bandicoot rippen en zich laten voordoen als ieder gewenste game die je bezit. Het is eveneens mogelijk om een icoon voor de game aan te maken zodat je deze snel kan opstarten vanuit de PlayStation Pocket-app.

Het gebruik van deze tool is volgens Portable Gear legaal in Nederland, mits je de geïnstalleerde PS1-games in je bezit hebt, maar de website waarschuwt wel dat het geen officiële software is van Sony. "Het gebruik is daarom voor eigen risico", aldus Portable Gear.


Al maanden maken ontwikkelaars wereldwijd gebruik van de unlocktool van Sony Ericsson. Deze tool zorgt dat de bootloader van het toestel vrij te gebruiken is. Inmiddels is hierdoor roottoegang verkregen op de Xperia Play en Arc.