2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Elke fabrikant kiest zijn eigen strategie, zo kiest de ene fabrikant ervoor om zijn toestellen juist extra te beveiligen, waar de andere fabrikant juist de deur open zet voor het gebruik van custom roms. Sony Ericsson gaat zijn gebruikers de mogelijkheid geven om custom roms te "flashen" op de nieuwe Xperia modellen.

Met het uitkomen van de HTC Thunderbolt en de Incredible S werden de custom rom gebruikers geconfronteerd met extra beveiligingen die het flashen onmogelijk maakte. HTC heeft ervoor gekozen om de toestellen zo te beveiligen dat men niet meer in de bootloader kan komen om daar een rom te installeren. Dit wordt ook wel flashen genoemd. HTC zegt dat zij deze maatregel hebben getroffen om tegemoet te komen aan de klachten van de telecomproviders. Inmiddels is de HTC Thunderbolt alweer gehackt en is het flashen weer mogelijk, voor de Incredible S moet men nog even geduld hebben.

Sony Ericsson kiest er nu voor om het flashen van custom roms juist te stimuleren. Dit doen zij door een veilige en legale manier van toegang tot de bootloader aan te bieden. Een deel van de 2011 modellen van de Xperia-lijn zullen deze ondersteuning krijgen. Zo zal men bij de Play, Neo, Pro en de Arc in ieder geval naar hartenlust kunnen flashen. Echter zijn er wel kanttekeningen. Zo raad Sony Ericsson aan om een sim-lock vrij toestel te kopen en kan de garantie nog steeds vervallen wanneer er bestanden op het toestel worden geflashed die in strijd zijn met de voorwaarden van Sony Ericsson.