Samsung ging eerder al de strijd aan met de iPhone en de iPad, door de Galaxy S en de Galaxy Tab op de markt te brengen. Nu gaat het bedrijf ook de strijd aan met de iPod Touch van Apple. Deze week is Samsung begonnen met het verschepen van de Galaxy S WiFi 4.0 en 5.0. Deze mediaspelers lijken op de Galaxy S smartphone maar beschikken niet over een belfunctie.

De mediaspelers hebben ook bijna dezelfde specificaties als de Galaxy S smartphone maar het grootste verschil zit hem in het ontbreken van een simkaart-slot waardoor bellen niet mogelijk zal zijn. Internet zal dus alleen mogelijk zijn met een WiFi verbinding. Het verschil tussen de 4.0 en de 5.0 zit hem in de afmeting van het apparaat. Logischerwijs kent de 4.0 versie een schermafmeting van 4 inch en de 5.0 een schermafmeting van 5 inch. Wel draaien beide modellen op Android 2.2. Mogelijk worden deze in de toekomst nog bijgewerkt naar Android 2.3.

Met de komst van deze mediaspeler lijkt Samsung de strijd aan te gaan met de iPod Touch. Wel is op zowel de iPod Touch als de Galaxy S veel ondersteuning te vinden voor applicaties, muziek en video. Ondanks de goede verkoopcijfers van de Galaxy S smartphone zal Samsung niet zo 1, 2, 3 de strijd van Apple winnen. Rusland en Zwitserland zullen als eerste mogen gaan genieten van de mediaspeler. Later zullen de Galaxy S 4.0 en 5.0 ook naar Nederland komen. Prijzen zijn nog niet bekend.

Een grote factor in het succes van de iPod is natuurlijk ook de iTunes applicatie en winkel. Hoe Samsung deze factor wilt gaan vervullen is nog onduidelijk maar het antwoord hierop zou een nieuwe muziekdienst van Google kunnen zijn.