2min

Vorige week maakte Nintendo dan eindelijk de opvolger bekend van de Wii, de Wii U. De nieuwe console van Nintendo moet een waardige opvolger worden voor de Wii. Nintendo is echter niet echt duidelijk over de technische specificaties van de Wii U, het enige wat het kwijt wilde is dat de Wii U een resolutie van 1080p ondersteund, oftewel Full HD. Verschillende game-ontwikkelaars laten nu weten dat de Wii U veel krachtiger is dan de PS3, mogelijk tot wel 50 procent.

Het is niet heel vreemd dat Nintendo weinig los laat over de exacte technische specificaties van de Wii U, Nintendo heeft ook nooit officieel de specificaties van de Wii bekend gemaakt. Het wordt pas echt duidelijk als iemand de Wii U in handen krijgt en deze gaat openen en ontleden.

Iedereen ging er al vanuit dat de Wii U qua specificaties niet onder zou doen voor de Xbox 360 en de PS3, dit omdat ook de Wii U Full-HD ondersteuning biedt. Arvind Bhatia analist bij Sterne Agee heeft echter gesproken met verschillende ontwikkelaars en hij deed de opmerkelijke uitspraak dat de Wii U veel krachtiger is: "Enkele ontwikkelaars die wij hebben gesproken, hebben aangegeven dat de Wii U wel 50 procent krachtiger is in vergelijking tot de PlayStation 3 en de Xbox 360. Helaas wilde Nintendo dit nog steeds niet bevestigen."

Tijdens de aankondiging vorige week op de E3, liet Nintendo ook maar weinig zien van de kracht van de Wii U. Het liet alleen weten dat deze mee kan komen met de PlayStation 3 en Xbox 360. Iets wat natuurlijk ook een strategie kan zijn, als Sony en Microsoft in de waan zijn dat Nintendo met een gelijkwaardige console komt hoeven zij zich een stuk minder zorgen te maken dan wanneer Nintendo met een console komt die vele malen sterker en beter is.

Tijdens de persconferentie werden er weliswaar gamebeelden getoond van wat men kan verwachten van de Wii U, maar dit waren beelden van de Playstation 3 en de Xbox 360. De enige video van de Wii U zelf was een rond vliegende vogel, deze beelden zagen er goed uit maar valt verder weinig uit op te maken.

De meest opzienbarende feature van de Wii U console is de nieuwe controller, een tablet met een touchscreen waarmee het besturen van een game een nieuwe dimensie krijgt. Volgens Nintendo zullen de huidige Wii controllers ook werken op de Wii U. Er is echter ook al een goort nadeel aan de Wii U naar voren gekomen, de console zou maar in staat zijn om één tablet controller tegelijk te kunnen aansturen, Nintendo zou momenteel nog onderzoeken of dit er twee kunnen worden.

De prijs van de console en wanneer deze beschikbaar komt is helaas nog niet duidelijk. De lancering van de console staat gepland voor 2012.