1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Asus heeft vandaag de Transformer Book TX300 voor Nederland en België aangekondigd. De tablet met bijbehorend toetsenbord zal vanaf volgende week in de winkels liggen voor een adviesprijs van 1.299 euro.

Het is aan de hand van de naam duidelijk dat deze tablet tot de Transformer-familie van Asus behoort, wat betekent dat de tablet ook als simpele laptop te gebruiken is. De Transformer Book beschikt echter niet over een versie van Google’s Android, maar over Windows 8 als besturingssysteem.

Er zullen twee versies van de Transformer Book te koop zijn, het verschil zit in de ingebouwde processor. De goedkopere variant heeft een Intel Core i5 3317U-processor, terwijl de duurdere versie van 1.399 euro een Intel Core i7 3517U-processor aan boord heeft. Verder is er voorzien in 4GB werkgeheugen, een SSD met 128GB opslagcapaciteit en een IPS-scherm van 13,3 inch.

Een geniale toevoeging van Asus is de externe harde schijf die in het toetsenbord zit ingebouwd, tezamen met een extra accu. Dat zorgt er voor dat er 500GB aan aanvullende opslagruimte wordt toegevoegd. Dat heeft wel zo zijn weerslag op de accuduur, ondanks de aanvullende accu heeft de Transformer Book in laptopmode een accuduur van 5 uur, door de harde schijf uit te schakelen kan dit verlengd worden tot acht uur. Zonder toetsenbord houdt de tablet het 5 uur vol.