1 min

Sony heeft vandaag de Music Unlimited-app gelanceerd voor Android telefoons. Met de Music Unlimited-app is het mogelijk om muziek te luisteren vanaf Sony’s muziekdienst Qriocity.

De app van Sony werkt op alle Android-toestellen met versie 2.1, 2.2 en 2.3. De dienst werkt dus nog niet op de tabletversie van Android. Music Unlimited is nu gelanceerd in negen landen waaronder de Verenigde Staten, Verenigd Konkinkrijk, Frankrijk, Ierland, Spanje, Australië en Nieuw Zeeland. Nederland en België zijn op dit moment dus nog niet van de partij, mogelijk heeft dit te maken met licenties van andere platenmaatschappijen. Wanneer de dienst in Nederland en België beschikbaar komt kon Sony op dit moment nog niet vertellen.

Met Music Unlimited kan muziek worden geluisterd die gebruikers zelf hebben gesynchroniseerd met Sony’s Qriocity muziekdienst. Daarnaast kunnen premium-gebruikers onbeperkt muziek luisteren uit de catalogus die beschikbaar is voor het land waarin de gebruiker zich bevindt. Deze catalogus zal per land verschillen afhankelijk van de deals die Sony met andere platenmaatschappijen heeft kunnen maken.

De dienst werkt niet alleen op Android telefoons maar ook op andere Sony-producten, zoals met het internet verbonden Bravia-televisies en de PlayStation 3. De basisversie van Music Unlimited kost 3,99 euro per maand en de premiumversie kost 9,99 euro per maand.