Sony heeft besloten om de stekker te trekken uit zijn eigen muziekdienst, Music Unlimited. In plaats daarvan gaat het bedrijf PlayStation Music lanceren, de nieuwe muziekdienst wordt echter samen met Spotify in de markt gezet. PlayStation Music zal beschikbaar komen op PlayStation-consoles en Sony Xperia-smartphones.

Sony heeft de boot gemist met zijn eigen muziekdienst die maar niet van de grond wil komen. Daarom heeft het bedrijf besloten er de stekker uit te trekken en een samenwerking aan te gaan met de grootste concurrent. Sony komt direct terug met een nieuwe muziekdienst genaamd PlayStation Music, deze maakt gebruik van de technologie en muziekdatabase van Spotify.

PlayStation Music zal dit voorjaar beschikbaar komen in 41 landen, waaronder in Nederland en België. Music Unlimited zal vervolgens op 29 maart stoppen. Gebruikers kunnen hun playlists op Music Unlimited meenemen naar PlayStation Music. Wat gebruikers moeten gaan betalen voor PlayStation Music is nog onbekend, Spotify rekent op dit moment 10 euro per maand voor een Premium-abonnement.

PlayStation Music moet in elk geval een aantal unieke features krijgen, zoals het luisteren naar muziek terwijl je aan het gamen bent. Het Japanse bedrijf zal in een later stadium meer informatie beschikbaar maken over de nieuwe muziekdienst. Belangrijkste vraag is natuurlijk of Sony de nieuwe muziekdienst zal inzetten als marketingmiddel, bijvoorbeeld door mensen die een Sony Xperia-smartphone aanschaffen gratis een premium abonnement te geven voor 12 of 24 maanden.