Op 12 april zal Nederland verrijkt worden met een nieuwe streaming muziekdienst. Op deze datum zal Sony haar Music Unlimited-service op Nederlandse bodem uitbrengen. Een vergelijkbare dienst voor video’s zal na de zomer op de markt komen.

Dit blijkt uit uitnodigingen die Sony naar Nederlands media verstuurde. Buiten het feit dat de dienst op 12 april beschikbaar wordt gesteld is er nog niet veel informatie naar buiten gebracht door Sony. Desondanks kan er van uit gegaan worden dat de dienst zal gaan beschikken over verschillende abonnementsvormen. Naast een gratis variant zullen er nog twee andere abonnementen voor de dienst komen.

Naar alle verwachting bieden deze voor een verwachte prijs van 3,99 euro en 9,99 euro geen reclame op consumentenradio en afspeellijsten van specifieke genres. Bij het duurste abonnement zal daarnaast ook geluisterd kunnen worden naar losse nummer en kunnen er tevens afspeellijsten aangemaakt worden. In vergelijking met Spotify lijkt men op het eerste oog dus minder functionele mogelijkheden te krijgen.

De dienst is al langere tijd te gebruiken in enkele andere Europese landen en maakt nu ook zijn toevlucht naar Nederland. De vergelijkbare dienst Video Unlimited zal werken met videocontent en zal na de zomer beschikbaar komen. De dienst zal te gebruiken zijn op onder andere de mobiele platformen Android en iOS. Ook zal Sony de dienst uitbrengen op eigen apparaten als Bravia-tv’s en de PlayStation 3.