Sony heeft de muziekdienst Music Unlimited in Nederland gelanceerd. Het bedrijf gaat hiermee de directe strijd aan met streamingdiensten als Spotify. De dienst is, net zoals Spotify, in verschillende abonnementsvormen te gebruiken.

Spotify is inmiddels al weer even op de markt te vinden en geniet wereldwijd een groot aantal gebruikers. Echter kan de strijd om de nummer 1 plek nog eens aardig spannend gaan worden. Sony biedt met haar Music Unlimited een vergelijkbare dienst. Ondanks dat de bibliotheek van Spotify over miljoenen nummers beschikt ontbreken er enkele grote artiesten. Dit is niet het geval bij Sony’s alternatief. Op Music Unlimited is elke grote artiest aangesloten. Spotify moest enkele grootheden uit de muziekwereld wegstrepen, nadat platenlabels weigerden contracten af sluiten met het bedrijf uit Zweden.

Sony heeft voor haar eigen muziekdienst goed afgekeken bij Spotify. De diensten kennen verschillende overeenkomsten tussen elkaar. Net als Spotify zal ook Music Unlimited te gebruiken zijn in verschillende abonnementsvormen. Naast Music Unlimited zal Sony in de toekomst ook een vergelijkbare dienst uit gaan brengen met enkel video’s in haar aanbod.