Volgens bronnen van AppleInsider heeft het management van Apple besloten om alle introducties van nieuwe Mac’s uit te stellen totdat het Mac OS X Lion besturingssysteem af is. Het management is van mening dat alle nieuwe versies nu moeten worden voorzien van Lion. Dit zou in elk geval gelden voor de nieuwe Macbook Air’s maar mogelijk ook voor de nieuwe Mac Mini’s. Er is zelfs het gerucht dat dit ook zou gelden voor de iPhone en iPod touch, die zouden op hun beurt moeten wachten op iOS 5.

Volgens de bronnen van AppleInsider is het van de Macbook Air zeker dat die is uitgesteld tot Mac OS X Lion klaar is. Het management wil de zogenaamde ‘Gold Master Build’ van Lion op de Air’s kunnen installeren. Naar verluidt zouden de nieuwe Macbook Air’s deze maand al in productie gaan en voorzien zijn van een Sandy Bridge processor en de Thunderbolt technologie.

Volgens AppleInsider zou Apple op het punt staan om maar liefst 400.000 Macbook Air’s te laten produceren met Mac OS X Lion. Apple lijkt hiermee de verwachting te hebben dat de nieuwe Macbook Air’s erg goed gaan verkopen.

De grote vraag is natuurlijk of het management deze beslissing om de Macbook Air’s uit te stellen ook al voor andere producten heeft gemaakt of gaat maken. Bijvoorbeeld voor de nieuwe Mac Mini’s, of mogelijk zelfs voor de iPhone 5 of iPod Touch. Daarover zeggen de bronnen van AppleInsider nog niets, behalve dat het mogelijk is, maar in geruchten land omtrent Apple schijnt alles mogelijk te zijn.