2min

Tags in dit artikel

, , ,

De verkoop van applicaties voor smartphones zit behoorlijk in de lift. Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Canalys. Volgens het onderzoek zullen de cijfers bijna twee keer zo hoog uitvallen dan eerder was verwacht.

Canalys constateerde in het onderzoek dat applicatiewinkels in 2011 een omzet zullen halen van 14,1 miljard dollar, dit met de verkoop van applicaties, in-app aankopen en abonnementen. De verwachtingen lagen op een bedrag van 7,3 miljard dollar wat betekend dat de omzet maar liefst 92 procent hoger ligt dan werd verwacht. Na het bijstellen van de cijfers over 2011 wordt nu verwacht dat de omzet in 2015 zal stijgen tot een bedrag van 36,6 miljard dollar. Hierbij is uitgegaan van een vier-jaarlijkse groei van minder dan 50 procent.

Volgens critici is er wel nog meer dan genoeg ruimte om deze applicaties en downloadwinkels te verbeteren. Zo wordt er als voorbeeld aangehaald dat wanneer een gebruiker op zoek in naar een weerapplicatie in de Android Market, deze de gebruiker een behoorlijk aantal applicaties zal vinden waarvan een groot deel nog niet is beoordeeld door andere gebruikers. Wanneer er specifiekere en beter resultaten worden getoond zal dit de algemene gebruikers ervaring erg goed doen.

Volgens diezelfde critici zijn de huidige koppelingen naar bijvoorbeeld diensten als Facebook en Twitter wel dik voor elkaar. Gebruikers nemen hun smartphone overal mee naar toe en maken hier in de meeste gevallen erg veel gebruik van hun telefoon. Door diensten aan elkaar te koppelen komen er erg veel mogelijkheden beschikbaar.