2min

De geruchten over de nieuwe iPhone beginnen steeds geloofwaardiger te worden. Dat moet ook wel, want naar alle waarschijnlijkheid wordt de telefoon binnen enkele maanden aangekondigd. De algemene aanname is dat de telefoon in september wordt aangekondigd. De geruchten wijzen op een telefoon die in ieder geval dunner en lichter is dan zijn voorganger, de iPhone 4.

Een artistieke impressie van de iPhone 5, not the real thing

Apple zou voor het einde van het jaar maar liefst 40 miljoen exemplaren verscheept willen hebben. Een aardige doelstelling, aangezien de assemblage bij Foxconn nog niet zo soepel wil verlopen.

De geruchten worden vermeld door de Wall Street Journal, welke zijn bronnen heeft bij producenten van componenten die in de nieuwe telefoon worden geplaatst. Zo zou duidelijk zijn geworden dat de 5 megapixel-camera in de huidige iPhone wordt vervangen voor een camera met een resolutie van 8 megapixel, iets wat we inmiddels al vaker hebben gehoord. Zowel de camera als de baseband-processor is afkomstig van Qualcomm.

Het grootste breekpunt in de verschillende geruchten is de vorm van de nieuwe iPhone. Er zijn partijen die te kennen geven dat deze weinig zal verschillen van de iPhone 4, terwijl andere partijen juist uitgaan van een radicaal nieuw ontwerp.

Of de telefoon inderdaad dunner zal worden is nog maar de vraag. Vorige maand klaagde Terry Gou van Foxconn al dat de huidige iPhone al lastig in elkaar te zetten is omdat deze zo dun is. Aan de andere kant is het Samsung met de Galaxy S II ook gelukt om een zeer dunne telefoon met indrukwekkende specificaties te ontwerpen.

Eén van de producenten gaf aan een order van 25 miljoen stuks van het desbetreffende component te moeten leveren aan Foxconn voor het einde van het jaar. Apple’s andere assemblage-partner Pegatron gaf deze week tevens aan dat het bedrijf een order voor 15 miljoen nieuwe iPhones binnen had gekregen. Als beide bedrijven correcte cijfers doorspeelden, zou dat moeten resulteren in 40 miljoen exemplaren van de nieuwe iPhone.