2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Vorige maand ging de Nederlandse film Claustrofobia op internet in première. Deze film is vanaf vandaag ook gratis te downloaden als app op je iPhone. Meerdere films volgen mogelijk in de toekomst.

Films uitbrengen op het grote witte doek is door de komst van internet lang niet meer zo rendabel als vroeger. Vrijwel alle films, ook de nieuwste releases, zijn eenvoudig gratis op internet te vinden en te downloaden.

Adverteerder Snoooep Entertainment bedacht een nieuw concept om een nog groter publiek aan te spreken voor de nieuwste films. Zoals gezegd ging vorige maand de film Claustrafobia niet in de bioscoop, maar op het internet in première. Vanaf deze week kunnen iPhone-gebruikers deze film helemaal gratis bekijken via een app.

Om de film gratis te kunnen bekijken moet je je wel registreren op de website. Hiermee sta je de makers van de film toe dat zij eenmalig contact met je opnemen. Zij proberen je te interesseren voor een commerciële actie. Mocht je geen interesse hebben, dan wijs je het aanbod af. Mocht je liever niet benaderd worden door de makers van film, dan kun je ook een kaartje kopen voor 3,99 euro om de film te bekijken.

Het mobiele netwerk van Blyk probeerde al eerder de jongerenmarkt te veroveren door jongeren een gratis bel- en smsbundel te bieden. In ruil daarvoor mochten aanbieders advertenties in de vorm van sms’jes versturen naar de jongeren. Daar kregen zij dan 1000 sms’jes voor terug.